Wie zijn wij?


‘t Stropke is een gemoedelijke studentenclub voor studenten die te Gent hogere studies volgen en ook in Gent of in bepaalde randgemeenten van Gent wonen. Ook die randgemeenten hun deelgemeenten horen daar bij.
De randgemeenten zijn Wachtebeke, Lochristi, Destelbergen, Merelbeke, Melle, De Pinte, Sint-Martens-Latem en Deinze.

Gezelligheid, ambiance en vriendschap zijn de woorden die bovenaan onze woordenboek staan. Dit vertaalt zich in allerhande actviteiten zoals het houden van kroegentochten in zowel Gent Centrum als de Overpoort, het gaan naar culturele festiviteiten, het houden van (café-)sporttornooien, en -onontbeerlijk- het meekwelen tijdens cantussen.

Elke zondagavond komen de leden van ‘t Stropke samen in de Canard Bizar om aldaar te genieten van erg goedkope pinten en om samen wat lol te trappen.
Zo een clubavond is voor de meeste geïnteresseerden ook de ideale manier om eens kennis te maken met onze club.

Drempelvrees is een slechte raadgever want wij hebben niks liever dan dat onze club blijft aangroeien met nieuwe Gentenaars en omwonenden. Dit laatste wil ik sterk benadrukken: kom gewoon eens af, voor “nieuwelingen” staat er wel altijd iets gratis in de frigo of in de tapkraan.

Dus ben je Gentenaar of omwonendenaar, snel dan als de wiedeweerga naar onze staminee en voor je het weet ben je gewoon verkocht aan deze club.