Overzicht lustrumtiendaagse 't Stropke

OPGELET!

Voor het brouwerijbezoek, de quiz en het ballet zijn inschrijven vereist!

   

Belfort Stadscafé, 18u30 diner, 22u30 dansfeest

***UITVERKOCHT***

*Tickets voor het dansfeest kunnen ook reeds aangekocht worden door dit te vragen aan het praesidium en overschrijving (of cash overhandiging) op het rekeningnummer BE06 7370 3339 5022. Vanaf dinsdag ook tickets beschikbaar in de Canard Bizar!*

LUSTRUMGALABAL ‘T STROPKE 15DE/25STE VERJAARDAG
VRIJDAG 23 MAART 2018
BELFORT STADSCAFE
VVK €10, ADD €12
AVONDKLEDIJ VERPLICHT
DB + SENIORES SK EN ERELEDEN ‘T STROPKE GRATIS

** LUSTRUMDINER: €55 p.p.**
(aanwezigheid op het diner geeft automatisch toegang tot het dansfeest.)

START RECEPTIE (met aansluitend lustrumdiner): 18u30
START DANSFEEST: 22u30

Seniores, pro-seniores, commilitones, Gentenaars en sympathisanten,

Klokke Roeland moge luid weerklinken! Studentenclub ‘t Stropke viert dit jaar een unieke verjaardag: de 25ste sinds de originele oprichting en de 15de sinds de heroprichting! Een uniek gegeven dat niet onopgemerkt kan voorbijgaan. Gent zal het geweten hebben! Een exclusief evenement, en u kan er bij zijn.

‘t Stropke werd in 1993 officieel opgericht door Günther Constandt en Peter Wieme, en in februari 2003 heropgericht door een zootje ongeregeld met als spilfiguur ene Tom ‘Junior’ Vergracht. De dag was 1 april 2003. Het was een niet bewolkte dag met een maximumtemperatuur van 13,2°C, er hing een matige wind van 3 beaufort met windstoten tot 57km/u. De ziekte SARS duikt op in Belgische longen, maar hier in Gent werden kelen geschraapt en magen gevuld. De eerste activiteit van ‘t Stropke was een feit. Een gratis vat werd aangesloten en ook de pizza was aan de schappelijke prijs van nul euro. Een overdonderend succes uiteraard, aangezien zeker niemand toen dacht dat het om een 1 aprilgrap ging… Een traditie die tot op vandaag nog steeds stand houdt!

Deze unieke verjaardag verdient uiteraard een groot extra en wordt door ons ingezet met een heus tiendaags lustrum. Graag nodigen we jullie dan ook uit om er een spetterend begin van te maken op ons exclusief galabal! Wie wenst deel te nemen aan de receptie met aansluitend lustrumdiner verwelkomen we graag vanaf 18u30. De prijs voor het totale menu bedraagt 55 euro per persoon. Voor wie enkel ons wenst te vergezellen op de dansvloer, de decibels worden vanaf 22u30 de hoogte ingejaagd. (10 euro VVK, 12 euro ADD.)

*MENU*

VOORGERECHT:
Duo van kroketten met Breydelkroket en kaaskroket

(vegetarisch alternatief: Duo van kaaskroket)

HOOFDGERECHT:
Steak la Cravate (met salade, frietjes en saus met keuze uit bearnaise, provençaalse, champignon of peperroomsaus.)

(vegetarisch alternatief: Belfort Best Veggie Burger met falafel en zoete aardappel)

DESSERT:
Chocomousse gemaakt van Callebautchocolade

Van de receptie tot het diner zullen er aangepaste dranken geserveerd worden (bubbels, aangepaste wijnen, koffie of thee).

   

Canard Bizar, 20u

Na een immens feest is er zaterdag de mogelijkheid om samen uit te kateren.

Breng allen je mooiste pyjama, onesie en slaapgerei mee en vergezel ons, waar we ons opwarmen aan mekaar en gezellig een aantal films er doorheen slaan. Mogelijkheid om samen te overnachten in de Canard.

Het praesidium voorziet Dafalgans en ontbijt!

   

‘t Einde der Beschaving, 21u

Op zondag geen gewone clubavond in het lustrum, maar een receptie waar u op uw wenken bediend wordt. ‘t Einde wordt feestelijk ingericht, hapjes en cava in overvloed en naar het schijnt ook een vat! GRATIS BIER!

Nakaarten over dat fantastische galabal, lachen met foto’s uit de oude doos,…

MET LIVE MUZIEK DOOR WIM CLAEYS!

   

14u, SMAK GENT

DAG 4 gaan we traditioneel op brouwerijbezoek. Alleen wordt dit jaar niet gekozen voor Brouwerij Van Der Ghinste, maar een lokalere brouwerij Van Steenberge, bekend van Gulden Draak, Augustijn, Baptist, Piraat,…

We krijgen een rondleiding en uiteraard is er ook een degustief voorzien. Het geheel duurt ongeveer een tweetal uur.

Er wordt voldoende vervoer voorzien:
AFSPRAAK AAN HET SMAK GENT!

De prijs bedraagt 3,21 euro als vervoersbijdrage en om Arthur te kloten. (Niet voor 10dagenkaarthouders)

   

Canard Bizar, 21u

Beste Stroppertjes,

“Horum omnium fortissimi sunt Gandenses.” – Julius Caesar.

Van allen zijn de Gentenaars de dappersten. Een beroemde uitspraak van Caesar. De geschiedenis leert ons dat Caesar, wereldwijd beroemd zuipschuit eerste klas, op een dag een visie kreeg. Hij zou alle volkeren ter wereld onder tafel zuipen. Met een leger aan drinkebroers trok hij richting de Gallische oorden. Eender welk volk hij tegenkwam, dronk hij onder tafel. Tot hij op een dag de Gentenaren ontmoette.

Nadat hij hen uitdaagde tot een drinkgelag, werden vaten bier aangereikt, getapt in potten door de verheerlijkste Gallische deernes. Maar de Gentenaren waren wel het een en ander gewend. Langzaamaan werd het leger des Caesar uitgedund, tot enkel hij in de vroege uren nog rechtstond, en na reeds tweemaal met zijn snuit boven een Gallische beerput gehangen te hebben, zijn nederlaag toegaf.

Beste leden, om deze historische dag te herdenken organiseren wij de lustrumkillerrolling. Een kruiptocht doorheen de Overpoort van ongezien niveau. EEN ROLLING ENKEL VOOR DE DAPPERSTEN DER GENTENAARS.

Gaat u mee de uitdaging aan? Afspraak vanaf 20u in de Canard Bizar.

Prijs leden: 10 euro

P.S.: de lustrumleider betaalt misschien wel het eerste vat als dit binnen het uur op is.

   

Podiumzaal De Therminal, 20u

ALTIJD PRIJS ALTIJD GEWONNEN!

DAG 6 – Lustrumquiz ‘t Stropke
12 euro per ploeg – 4 à 5 personen per ploeg.
PODIUMZAAL DE THERMINAL
INSCHRIJVINGSFORMULIER:
https://goo.gl/forms/K2w4tEWYKvMTfGUv1

ALTIJD PRIJS!
Ook bierprijs voor de beste drinkers!

Beste Stroppen & sympathisanten.

Ter ere van onze 15de/25ste verjaardag biedt het Stropke u op woensdag 28 maart 2018 een heuse lustrumquiz aan. Een quiz waar serieuze thema’s zich afwisselen met ludieke vragen.Een stevige test om uw kennis als club/ploeg te laten gelden!

Bent u een vat vol weetjes? Verdwaalt u wel eens op wikipedia? Of ligt volgens u de wijsheid in de kan? Dan hebt u op 28 maart alvast een plan!

En onder het thema ALTIJD PRIJS gaat u hoe dan ook niet met lege handen naar huis!

Inschrijven: https://goo.gl/forms/K2w4tEWYKvMTfGUv1

   

Canard Bizar, 21u

Snoens em ek woater noast mijn bedde gezet.
Mijn uufdje wordt deur ne koater bezet.
Die’n achter d’ander ging binne.
Da’s toch wa’k mij nog kan herinn’re.
En wanneer ’t klokske noar d’avond toe tikt,
Keer kik terug noar de ploats delict.
Dan zoek ik mij dezelfden barstoel.
Pijn in mijn uufd is mijn doel.

DAG 7 in de Stropkeslustrumtiendaagse ter ere van het 15/25-jarig bestaan bedraagt een Deluxe-editie van de Gentschen Avond.

Een bont allegaartje van al het beste wat Gent en ‘t Stropke te bieden. Gentse streekbieren, jenever, en Stropkes meest populaire cocktails bekend van op de cocktailavond, uuflakke met tierenteynmosterd,…

Hier en daar ook een vleugje Gentsche muziek.

Prijzen en definitieve lijst beschikbare eten & drankwaren volgen spoedig!

   

Canard Bizar, 20u30

Wanneer men aan studentikoziteit denkt, is de term ‘cantus’ nooit veraf. Uiteraard daarom kan een lustrumcantus niet ontbreken in onze heuse tiendaagse!

Verwacht u aan sfeervolle inrichting, een stijlvolle cantus, gezelligheid ten top. Hou dat kostuum of kleed nog eventjes aan. Hapjes worden doorlopend geserveerd.

Prijs: 10 euro (bier)
Gewone cantusprijzen gelden
Ereleden/10-dagenkaarthouders cantus inbegrepen

P.S.: Het thema van de cantus is ‘Dieje Lustrumleider e zu een stuk in zaane zieliee, ie es stienduud’

   

OPERA GENT, 19u

Omdat het studentenleven niet enkel uit zuipen bestaat, maar wij in de eerste plaats onszelf verenigd hebben omdat wij hoogbegaafde mensen zijn met stuk voor stuk een IQ van minstens 200, vertoeven wij dan ook vanzelfsprekend in meer elitaire sferen. Wij lezen Balzac, Shakespeare, discussiëren over de allegorie van de grot van Plato,… tot in de vroege uren in onze estaminées.

Omdat wij dan ook aficionados zijn van hoogstaande cultuur biedt ‘t Stropke u op DAG 9 een unieke buitenkans aan om een balletvoorstelling bij te wonen, want ballet hoeft helemaal niet saai te zijn, en dit aan een zeer schappelijke prijs.

Prijs: 12,5 euro
Inbegrepen voor 10-dagenkaarthouders.
Gelieve in te schrijven door te mailen naar lustrum@tstropke.be
Plaatsen beperkt tot 20!

De voorstelling heet ‘Selon désir’:

Een impressionant vierluik met werken van Andonis Foniadakis, Vaslav Nijinski, Edward Clug en Édouard Lock die thematische raakvlakken hebben. Elk vanuit hun eigen universum en bewegingstaal spreken ze over de kracht van verlangen. Het werk waaraan dit vierluik, dat geheel in het teken van verlangen staat, zijn naam dankt, is ‘Selon désir’ van de Griekse choreograaf Andonis Foniadakis. Verder brengt Ballet Vlaanderen het legendarische ‘L’après ­midi d’un faune’ van Nijinski, het Russisch drama ‘Les Noces’ van Edward Clug en het tweede deel van Édouard Locks ‘The Heart of August’, het vervolg op het eerste deel dat in het programma ‘L’oiseau de Feu’ werd opgenomen.

Elitaire groet van studentenclub ‘t Snobke.

   

Canard Bizar, 21u

Deze activiteit hoeft geen uitleg voor de kenners van ‘t Stropke (maar ik geef ze hieronder toch nog eens). Kom mee deze unieke verjaardag vieren met ons! Uiteraard is er een gratis vat, pizza, uuflakke, en zoveel hapjes da u weegschaal gaat barsten na deze lustrumtiendaagse.

Uiteraard ook met presentaties uit de oude doos en foto’s door de jaren heen

EN UITERAARD…TAART!

‘t Stropke (opgericht door Peter Wieme en Günther Constandt in 1993) verdween -doordat een grote meerderheid in hetzelfde jaar afstudeerde- in 1997, en werd in februari 2003 officiëel heropgericht door een ferm zootje ongeregeld(*) waarbij Tom ‘Junior’ Vergracht de spilfiguur was.

De eerste “activiteit” die werd gehouden sinds de heroprichting, was het geven van een gratis vat en gratis pizza’s in ons oud-stamcafé Het Hemelsbreed Verschil. Die eerste activiteit deed zich voor op dinsdag, 1 april 2003. Een schitterend idee was dat want de meeste medestudenten dachten dat het om een grap ging en kwamen dus niet af. Meer bier voor ons was het leuke gevolg.

Hetzelfde herhaalde zich vanaf toen ieder jaar op 1 april, vaak met iets meer volk. Intussen zijn we verhuisd naar een nieuw clubcafé, de Canard Bizar, en ook daar wordt nog steeds de traditie van ‘t Stropke trots voortgezet.

(*) Het medezooitje: Yannick ‘Abt’ Van Landschoot, Jan De Ruyck, Koen ‘Viezen’ Aelvoet, Hans Diels, Olivier ‘Firmin’ De Moor, Sven Caudron, schildontwerper Lieven Baeke, Joachim ‘Jezus’ Van Gucht,…